Samen in gesprek over onze toekomst

Wat vind jij belangrijk als het gaat over de toekomst van Dalfsen? 
Deze vraag staat centraal bij Het Rondje van Dalfsen, een initiatief van de Dalfser gemeenteraad om in gesprek te gaan over toekomstvisie van Dalfsen voor de komende tien jaar.

Mobiel café  &Thema-avonden

In september 2019 zijn we begonnen met Het Rondje van Dalfsen door de Dalfsenaar te vragen naar wat hij of zij belangrijk vindt voor de toekomst van onze gemeente. Om naar de mensen toe te gaan lieten we de Dalfser meubelmakerij De Twijgen een mobiel café voor ons bouwen waarmee we langs de verschillende kernen konden reizen. Het werd een groot succes: we haalden meer dan vierhonderd meningen en ideëen op over de toekomst van Dalfsen!

Alle meningen en ideëen hebben we samengebracht tot drie hoofdthema's die we tijdens thema-avonden samen met Dalfsenaren hebben verdiept. Onder de leiding van experts gingen we op zoek naar trends en hun betekenis voor onze gemeente. Heb je deze avonden gemist? Hieronder tref je een sfeerimpressie en de presentaties van de thema-avonden. 

Samenleven

De Overkant, Dalfsen - 12 november

Een themabijeenkomst over o.a.  meedoen,  vrije tijd, gezond zijn en gezond blijven. Kortom: een verdiepende avond over prettig samenleven in Dalfsen.

Met: Annemarth Idenburg

powerpointicon.png

Download de presentatie

Samenwerken

De Spil,  Nieuwleusen - 13 november

Een themabijeenkomst over o.a. bedrijvigheid en ondernemen, kansen in het buitengebied, interactie in de gemeenschap en lering & scholing: samenwerken in Dalfsen.

Met: Ruimtemensen

powerpointicon.png

Download de presentatie

Samenwonen

Café Reimink, Lemelerveld - 19 november

Een themabijeenkomst over o.a. ruimtelijke beleving, fijn wonen voor iedereen, vrijheid om te bewegen, en een groene omgeving: samenwonen in Dalfsen.

Met Liesbeth Engelsman

powerpointicon.png

Download de

presentatie

Sfeerimpressie

En nu?

Nu gaan we ons beraden over hoe we alle stemmen en ideëen kunnen verwerken in een eenduidige visie en missie die ons de komende 10 jaar kan inspireren. We verwachten hier in maart van 2020 mee naar buiten te kunnen treden. Ben je benieuwd, heb je vragen of wil je op de hoogte blijven? Vul dan jouw emailadres hieronder in!

Wil je persoonlijk op de hoogte gehouden worden?

Laat dan jouw e-mailadres achter!

Of volg ons op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Het Rondje van Dalfsen is onderdeel van het project Dalfsen in Gesprek.
Wil je een kijkje achter de schermen over hoe dit project tot nu toe is verlopen?

 

Klik dan hier.